KAKO KUPITI E-KOLO, KI JE PRIMERNO ZA ŽENSKE

Večina električnih koles je dandanes kar »uniseks«, torej se po obliki ne razlikujejo na moške in ženske modele e-koles, vendar seveda obstajajo tudi takšna, katerih dizajn je bolj prilagojen za ženski spol. Navadno so ženske tudi bolj izbirčne pri dizajnu in barvah, pomemben jim je prostor za dodatno opremo, skrbi pa jih tudi teža e-kolesa. Vendar so v današnjih časih vse te skrbi odveč, saj proizvajalci ponujajo ogromno različnih opcij in vsakdo lahko najde e-kolo, ki mu najbolj ustreza. Preberite si naš vodnik za nakup e-kolesa za ženske.

 

NAMEN VOŽNJE

 

Tako kot pri nakupu navadnega kolesa, je tudi pri nakupu električnega pomembno razmisliti predvsem o namenu uporabe. Ali boš e-kolo uporabljala kot prevozno sredstvo za v službo, morda za opravke po mestu? V tem primeru gre bolj za cestno vožnjo in lahko izbereš mestno e-kolo. Mestna e-kolesa nudijo bolj udobno, pokončno držo in enostaven, nizek vstop, da lahko na kolo brez težav sedemo tudi v krilu.  Pa tudi prostora za raznovrstne dodatke je več, npr. za košaro spredaj ali na zadnjem prtljažniku, dodatke za namestitev telefona in podobno. Pri vožnji z e-kolesom boš hitro prispela na cilj, sveža in polna eneregije, poleg tega pa ne boš izgubljala časa z nadležnim iskanjem parkirnega prostora.

 

 

 

    ELPEC eBikes priporoča     

 

 

 

Če boš e-kolo uporabljala za izlete v naravo, pa gre bolj za vožnjo po neurejenih poteh, zato izbereš trekking ali gorsko e-kolo. Tukaj je drža bolj športna in navadno je tudi prečna gred na kolesu postavljena visoko, kot na moškem e-kolesu. Vendar obstajajo tudi modeli e-koles, kjer je »štanga« poševno spuščena za lažji vstop na kolo.

 

 

 

     ELPEC eBikes priporoča     

 

TEŽA E-KOLESA

 

Glavna razlika med električnimi in navadnimi kolesi je v dodanih električnih komponentah. Na električnem kolesu sta motor in baterija, zato je teža takšnega kolesa seveda večja. Teža e-koles se torej giblje med 20 in 25 kg, zato je za manjše in bolj drobne postave primerna teža okoli 20 kilogramov. Med vožnjo se teže e-kolesa zaradi električne pomoči niti ne občuti, večina e-koles pa ima tudi funkcijo »walk« oziroma »hoja«, kjer se zadnje kolo vrti, ko kolo potiskate ob hoji.

 

 

 

     ELPEC eBikes priporoča     

 

DODATNA OPREMA

 

Vsi vemo, da ženske na kolesu potrebujejo več prostora za dodatno opremo. Za vožnjo v službo je sprednja košara nepogrešljiv del dodatne opreme, saj vanjo lahko položimo torbico ali torbo. Prav tako je košara pomembna, kadar se odpravimo po opravkih ali nakupih, saj nudi dovolj prostora za odlaganje. V primeru športne vožnje pa je priročna torba na zadnjem prtljažniku, kamor lahko pospravimo dodaten kos oblačila ali prigrizke. Na prečno gred se lahko namesti tudi nosilec za bidon.

 

 

 

     ELPEC eBikes priporoča     

 

AKTIVNO ŽIVLJENJE V DVOJE 

 

Z e-kolesom kolesarjenje postane manj naporno in bolj zabavno. Tako boš uživala v opazovanju okolice in prijetni vožnji ter ne boš več zaostajala za fizično bolje pripravljenimi prijatelji ali partnerjem. Mnogo žensk se ravno iz tega razloga odloči za nakup e-kolesa in nam navdušeno poročajo, kako jim je ta odločitev spremenila življenje. Telesna aktivnost je pomembna za zdrav duh in telo, ko pa jo deliš s svojim partnerjem, je sreča še toliko večja. Izleti po hribih ali ob morju ne bodo več težava, saj je domet baterije na e-kolesu tudi do 120 km, stopnjo pomoči pa si določate sami glede na svoje zmožnosti.

 

Mi že komaj čakamo pomlad, da se vanjo zapeljemo z novimi modeli e-koles. Zato smo za vas pripravili posebno akcijo, kjer vam ponujamo super popuste na ženska e-kolesa!

Blog posts

KAKO KUPITI E-KOLO, KI JE PRIMERNO ZA ŽENSKE

KAKO KUPITI E-KOLO, KI JE PRIMERNO ZA ŽENSKE

ELPEC d.o.o.
Večina električnih koles je dandanes kar »uniseks«, torej se po obliki ne razlikujejo na moške in ženske modele e-koles, vendar seveda obstajajo tu...
PREDSEZONSKA AKCIJA: -15% NA VSA E-KOLESA FISCHER

PREDSEZONSKA AKCIJA: -15% NA VSA E-KOLESA FISCHER

ELPEC d.o.o.
V ELPEC eBikes smo za vas pripravili super predsezonsko akcijo, v kateri vam na vsa e-kolesa znamke FISCHER nudimo kar 15% popust. Pohitite, saj ak...
!! ZAPOSLIMO - PRODAJALEC/SVETOVALEC !!

!! ZAPOSLIMO - PRODAJALEC/SVETOVALEC !!

ELPEC d.o.o.
Bi si želel/a pridružiti ekipi ELPEC eBikes? Če se najdeš v spodnjem opisu, te z veseljem pričakujemo v našem specializiranem centru e-koles v Ljub...

Znižani izdelki

Poglej vse izdelke
- 14%
Abus Ključavnica 5700C/80Bordo uGrip Rdeča
Abus Ključavnica 5700C/80Bordo uGrip Rdeča
Akcijska cena€59,95 Elpec cena€69,95
- 29%
Topeak Tlačilka Mini dual DXG
Topeak Tlačilka Mini dual DXG
Akcijska cena€25,45 Elpec cena€35,95
- 25%
Uvex Čelada Quatro rhino-black št:56-61Uvex Čelada Quatro rhino-black št:56-61
Uvex Čelada Quatro rhino-black št:56-61
Akcijska cena€89,95 Elpec cena€119,95
- 29%
Abus Ključavnica 6806K/85 cherry heart
Abus Ključavnica 6806K/85 cherry heart
Akcijska cena€24,95 Elpec cena€34,95
- 14%
CRUZEE poganjalec zelenCRUZEE poganjalec zelen
CRUZEE poganjalec zelen
Akcijska cena€119,95 Elpec cena€139,95
- 14%
CRUZEE poganjalec vijoličen z belim obročemCRUZEE poganjalec vijoličen z belim obročem
CRUZEE poganjalec vijoličen z belim obročem
Akcijska cena€119,95 Elpec cena€139,95
- 14%
CRUZEE poganjalec rdečCRUZEE poganjalec rdeč
CRUZEE poganjalec rdeč
Akcijska cena€119,95 Elpec cena€139,95
- 14%
CRUZEE poganjalec oranženCRUZEE poganjalec oranžen
CRUZEE poganjalec oranžen
Akcijska cena€119,95 Elpec cena€139,95
- 25%
Thule Nosilec za 3 kolesa VeloCompact 926 3 bike 13 pinThule Nosilec za 3 kolesa VeloCompact 926 3 bike 13 pin
Thule Nosilec za 3 kolesa VeloCompact 926 3 bike 13 pin
Akcijska cena€545,95 Elpec cena€729,95
GRATIS DOSTAVA- 12%
KETTLER veslaška naprava Aquarower 700KETTLER veslaška naprava Aquarower 700
KETTLER veslaška naprava Aquarower 700
Akcijska cena€1.499,95 Elpec cena€1.699,95
GRATIS DOSTAVA- 15%
TOORX veslaška naprava RWX Air CrossTOORX veslaška naprava RWX Air Cross
TOORX veslaška naprava RWX Air Cross
Akcijska cena€1.099,95 Elpec cena€1.299,95
GRATIS DOSTAVA- 17%
NORDICTRACK veslaška naprava RW 700NORDICTRACK veslaška naprava RW 700
NORDICTRACK veslaška naprava RW 700
Akcijska cena€1.499,95 Elpec cena€1.799,95