Bosch Smart System | ELPEC eBikes

Bosch v novo leto vstopa s prenovljeno vizijo. Predstavlja nov sistem Smart System, ki prinaša popolnoma novo dimenzijo e-kolesarjenja. Nov sistem je usmerjen v boljšo in bolj varno interakcijo kolesarja s celotnim pogonskim sklopom ter pomeni sinhrono medsebojno delovanja sistema. Popolnoma nov sistem ima le eno slabost - komponente izdelane v seriji Smart System niso kompatibilne s starejšimi komponentami. Vendar je nov sistem postavljen na drugačni komunikaciji med komponentami in nam s tem odklepa nove možnosti v smislu varnosti in kvalitete vožnje, ki nam prej niso bile dostopne.

 

 

Novi Smart System je sestavljen iz novega upravljalnika LED remote, novega zaslona Kiox 300, prenovljenega motorja Performance Line CX, nove baterije PowerTube 750 in novega polnilca 4A Charger: Quick power. Nova aplikacija Flow App nam daje pregled in možnost upravljanja celotnega Smart System sistema.

 

LED Remote

Manj je več, novi LED Remote se ponaša s kompaktnim in ergonomičnimdizajnom. V sebi skriva vse, kar nam mora biti na dosegu prstov v času vožnje.

 

Enostavna interakcija: Veliki prikazovalniki z ogromno količino informacij so lahko distrakcija med vožnjo. Nova enota LED Remote vam bistvene podatke ponudi enostavno in hitro, kar pripomore k varnosti vožnje na e-kolesu. LED lučna upravljalniku vam z barvnim vzorcem sporoča nivo baterije. Svetlost upravljalnika in LED luči sta prilagojena za brezskrbno rabo na svetle sončnedni. Vozni načini so prav tako obarvani z barvno kodo, tako da lažje in hitreje zaznamo v katerem programu vozimo.

 

Pametna povezljivost: Nov sistem nam ponuja veliko večjo nastavljivost. Osnovno enoto predstavlja LED Remote in ne display, kot je to bilo včasih.Upravljalnik ima vgrajen Bluetooth in vhod za diagnostiko. Tako ga lahko povežemo s Flow App aplikacijo za najboljši nadzor nad sistemom. Novi prikazovalnik Kiox 300 se nato poveže na LED Remote in od tam črpainformacije. Ta nov sistem medsebojne interakcije komponent onemogočakompatibilnost s starejšimi serijami izdelkov Bosch.

 

Smart Walk Assist: Dodatna teža e-kolesa lahko naredi strme segmente poti, kjer ni več možno kolesariti, precej zahtevne. Funkcija Smart Walk Assist vam tu priskoči na pomoč in kolo poganja v tempu vaše hoje. Funkcija pogosto pride prav gorskim e-kolesarjem.

 

Ergonomska oblika: Pretirano premikanje dlani za doseg gumba na vašem upravljalniku je vprašljivo zaradi varnosti. Nova oblika LED Remote poskrbi, da so vse funkcije enostavno na dosegu vaših prstov. Poskrbljeno je za boljšo nastavljivost in prikazovalnik lepše sovpada z zavornimi in menjalnimi ročicami.

 

Obstojnost: Zahvaljujoč vgrajeni »long-life battery« v LED Remotu ste lahko brezskrbni na vaših dolgih avanturah. V primeru, da je baterijo potrebno zamenjati, vam jo zamenja za to specializiran kolesarski center (tudi ELPEC eBikes).

 

Kiox 300

Manjša enota, vendar z več možnostmi. Z novim prikazovalnikom Kiox 300 so želeli e-kolesarjem ponuditi intuitivno napravo, ki jim ponudi željene informacije, vendar e-kolesarja ne moti.

 

Bolj zabavna izkušnja: Treba je priznati, da ne glede na to, koliko je kolesarjenje zabavno, včasih vseeno potrebujemo tisti dodatni potisk, motivacijo. Nova enota Kiox nam ponuja pregled nad podatki o naši fizični pripravljenosti. Tako lahko spremljamo naš napredek in si zastavljamo nove cilje. Platforma je precej sveža, zato lahko pričakujemo še več zanimivih nadgradenj.

 

Pametni dizajn za enostavno branje: Nov display se prilagaja svetlobnim pogojem, tako je optimalno berljiv čez dan in tudi ponoči. Interakcija je precej enostavna, zaradi vizualnih barvnih efektov. Poskrbljeno je tudi za robustnost in preprečitev udora prahu in vode.

 

Podpora: Display nam ponuja informacije, ki bi jih drugače iskali po spletu. Funkcija in potek aktivacije Walk Assist je sedaj jasno predstavljena v prikazovalniku. Za lažje upravljanje z voznimi programi na izletu vam display sproti prikaže domet e-kolesa v danem voznem načinu/programu.

 

Pozicioniranje po izbiri: Krmilo kolesa je kot armatura v avtomobilu, vsak si jo nekoliko prilagodi sam. Novo držalo za prikazovalnik omogoči osebno pozicioniranje enote.

 

Performance Line CX

Najbolj preverjen in uporabljen pogon, ko potrebujemo pravo moč. Nova izvedba Performance Line CX nam ne ponuja navora, saj ga več ne potrebujemo. Sedaj je vprašanje kako teh 85 Nm izkoristiti na takšen način, ki nam najbolje ugaja. Nova senzorika nam omogoča ravno to.

 

Brez problema v hrib: Maksimalni izhodni navor 85 Newton metrov pride do izraza pri gorskem e-kolesarjenju. Omogoča nam enostavno pospeševanje iz ozkih ovinkov in mimo ovir, ko nam kadenca nekoliko pade. Za vse šprinterje med nami je motor prilagojen tudi za vzpone pri visoki kadenci.

 

Intuitivno obvladovanje: eMTB program je odlično prilagojen spremembam tempa pri gorskem kolesarstvu. Zato nam ponudi večjo asistenco iz statičnepozicije in manjšo, ko se gibamo hitreje. Tako kolesarjenje postano bolj gladko oziroma angleško »flowy«.

 

Maksimalna nastavljivost: Novi senzorji uporabniku dovoljuje popolno nastavljivost obratovanja motorja. Najnovejša pridobitev je hitrostni senzor vgrajen v motor, konec je preglavic z zunanjim senzorjem na zadnjem kolesu. ConnectModule: V prihodnosti boste lahko svoj Smart System nadgradili s funkcijo Connect Module, ki deluje proti tatvinam. Z opozorilnimi alarmi in zaklepom pogonskega sklopa oteži krajo. S pomočjo Flow App-a boste e-kolo lahko kasneje brez težav izsledili.

 

PowerTube 750

Nov standard, 750 Wh. Pogosto pravimo, da s to baterijo resnično noben kraj ni predaleč. S 750 Wh kapacitete baterije pravzaprav zmanjkuje omejitev.

 

Maksimalen domet: Nova baterija poveča maksimalen domet za 20% v primerjavi s predhodno izvedbo 625Wh.

 

Nov dizajn: Ker je večja pa ni nujno, da je tudi manj vizualno vabljiva in manj praktična. Poskrbljeno je, da je nova baterija enostavno vgradljiva v spodnjo cev.

 

Zanesljiv vir energije: Dolge razdalje, dolgo servisno obdobje, zanesljivo rokovanje – litij-ionska baterija je opremljena s sistemom za regulacijo, kar ščitipred preobremenjevanjem celic.

 

Enostavno rokovanje: Montaža in demontaža baterije sta precej enostavna za uporabnika.

4A Charger: Quick power

Nov sistem zahteva nov polnilec, ki je bolj zmogljiv. Da ne pride do pomote zaradi nekompatibilnosti s starim sistemom, ima Smart System drugačenpriključek za polnjenje. Polnilec je 4 amperski in baterijo hitreje napolni (kar je še posebej važno pri 750 Wh bateriji). PowerTube 750 z novim polnilcem potrebuje 6 ur, da se popolnoma napolni in 2 uri za 50% napolnjenost baterije.

 

Flow App

Nova aplikacija, ki naredi interakcijo s Smart System popolnoma enostavno. Gre za mobilno aplikacijo, ki jo najdete v AppStore ali Google Play Store. Aplikacija vam omogoča:

 

Vozne načine po meri: Eco, Tour, Sport or Turbo – lahko prilagodite svojim potrebam. Na primer večpomoči ali manjša poraba energije.

 

Sledenje aktivnostim: Zajemanje podatkov o vožnji in telesni pripravljenosti  med vožnjo, ki jih lahko uvozite v Health aplikacijo (za iPhone uporabnike).

 

Domači zaslon: Nivo baterije, domet, prepotovana pot, naslednji obisk servisa – celoten pregled na pogonskim sklopom lahko najdete na domačem zaslonu.

 

Brezžično nadgrajevanje: Prenesite nove funkcije in nadgradnje za komponente Smart System in jih preko Bluetootha pošljite na LED Remote, ki jih kasneje prenese na posamezne komponente.

Blog posts

KAKO KUPITI E-KOLO, KI JE PRIMERNO ZA ŽENSKE

KAKO KUPITI E-KOLO, KI JE PRIMERNO ZA ŽENSKE

ELPEC d.o.o.
Večina električnih koles je dandanes kar »uniseks«, torej se po obliki ne razlikujejo na moške in ženske modele e-koles, vendar seveda obstajajo tu...
PREDSEZONSKA AKCIJA: -15% NA VSA E-KOLESA FISCHER

PREDSEZONSKA AKCIJA: -15% NA VSA E-KOLESA FISCHER

ELPEC d.o.o.
V ELPEC eBikes smo za vas pripravili super predsezonsko akcijo, v kateri vam na vsa e-kolesa znamke FISCHER nudimo kar 15% popust. Pohitite, saj ak...
!! ZAPOSLIMO - PRODAJALEC/SVETOVALEC !!

!! ZAPOSLIMO - PRODAJALEC/SVETOVALEC !!

ELPEC d.o.o.
Bi si želel/a pridružiti ekipi ELPEC & BAUER eBikes? Če se najdeš v spodnjem opisu, te z veseljem pričakujemo v našem specializiranem centru e-...

Znižani izdelki

Poglej vse izdelke
- 25%
Thule Nosilec za 3 kolesa VeloCompact 926 3 bike 13 pinThule Nosilec za 3 kolesa VeloCompact 926 3 bike 13 pin
Thule Nosilec za 3 kolesa VeloCompact 926 3 bike 13 pin
Akcijska cena€545,95 Elpec cena€729,95
- 14%
Abus Ključavnica 5700C/80Bordo uGrip Rdeča
Abus Ključavnica 5700C/80Bordo uGrip Rdeča
Akcijska cena€59,95 Elpec cena€69,95
- 17%
Shimano Zavorna čeljust  BR-MT 420
Shimano Zavorna čeljust BR-MT 420
Akcijska cena€52,95 Elpec cena€63,95
- 17%
Fischer avto Nosilec za 2 kolesi ZLOŽLJIV ProlineEvo 2Fischer avto Nosilec za 2 kolesi ZLOŽLJIV ProlineEvo 2
Fischer avto Nosilec za 2 kolesi ZLOŽLJIV ProlineEvo 2
Akcijska cena€339,00 Elpec cena€409,95
- 29%
Topeak Tlačilka Mini dual DXG
Topeak Tlačilka Mini dual DXG
Akcijska cena€25,45 Elpec cena€35,95
- 21%
SKS torba Explorer smart okvir 1,35lSKS torba Explorer smart okvir 1,35l
SKS torba Explorer smart okvir 1,35l
Akcijska cena€25,95 Elpec cena€32,95
- 30%
Topeak Nosilec telefona OMNI Ridecase DXTopeak Nosilec telefona OMNI Ridecase DX
Topeak Nosilec telefona OMNI Ridecase DX
Akcijska cena€34,95 Elpec cena€49,95
- 25%
Uvex Čelada Quatro rhino-black št:56-61Uvex Čelada Quatro rhino-black št:56-61
Uvex Čelada Quatro rhino-black št:56-61
Akcijska cena€89,95 Elpec cena€119,95
- 29%
Abus Ključavnica 6806K/85 cherry heart
Abus Ključavnica 6806K/85 cherry heart
Akcijska cena€24,95 Elpec cena€34,95
- 33%
Polisport Otroški sedež PSP bilby jr
Polisport Otroški sedež PSP bilby jr
Akcijska cena€29,95 Elpec cena€45,00
- 17%
Thule Nosilec za 3 kolesa EasyFold XT3 zložljiv 13pinThule Nosilec za 3 kolesa EasyFold XT3 zložljiv 13pin
Thule Nosilec za 3 kolesa EasyFold XT3 zložljiv 13pin
Akcijska cena€745,95 Elpec cena€899,95
- 42%
Shimano Verižnik CS-HG50 10-prestav 11-36
Shimano Verižnik CS-HG50 10-prestav 11-36
Akcijska cena€37,95 Elpec cena€65,95